Repen – najobstojnejši med kraškimi kamni, cenjen širom sveta

Njegova bogata struktura in delna rekristaliziranost omogočata uporabo tako za zunanje ureditve, kot notranje prostore.

Kraški kamen Repen je apnenec, visoke gostote in odlične obstojnosti.

Je najbolj razpoznaven med sivimi apnenci, tako v Sloveniji in Evropi, kot tudi v širnem svetu.

S svojo bogato strukturo, polno lepo ohranjenih fosilov, krasi notranje ali zunanje prostore. S svetlo sivo osnovo, ki se prilega praktično na vse barve, ga lahko vključimo v vsak interier.

Zaradi svoje obstojnosti je z lahkoto kos vremenskim vplivom in ga zato uporabljamo za zunanje ureditve po celi Sloveniji, Evropi in širnem svetu. Je najtrši med sivimi apnenci.

Na zalogi

Nimate časa čakati izdelave po naročilu? Preverite kaj je dobavljivo TAKOJ!

Prevzem
Partizanska cesta 73 A, 6210 Sežana
Pon–pet: 8.00–16.00

Načini obdelave

Repen polirano
Repen štokano
Repen fino štokano
Repen mikro štokano
Repen grobo štokano
Repen štokano krtačeno
Repen žgano
Repen žgano krtačeno
Repen praskano
Repen polirano
Repen štokano
Repen fino štokano
Repen mikro štokano
Repen grobo štokano
Repen štokano krtačeno
Repen žgano
Repen žgano krtačeno
Repen praskano

Površino naših materialov obdelujemo na več različnih načinov; polirano, brušeno, štokano, grobo štokano, fino štokano, mikro štokano, praskano, žgano in špičeno. Na vseh grobih obdelavah je mogoče dodati še obdelavo krtačeno, kar omogoča, da se material lažje očisti in vzdržuje in da so grobe obdelave, kadar jih močno pokrtačimo lahko primerne tudi za notranjo uporabo.

Teksture in barve materiala

Opisi obdelav

Žgano krtačeno

Po termičnem postopku žganja površino krtačimo s posebnimi abrazivnimi ščetkami, ki odstranijo hrapavost.

Praskano

Za to obdelavo je značilno zaporedje utorov, izvedenih z diamantnimi diski ali širokim naborom orodij s spremenljivim profilom. To obdelavo je mogoče izvesti na materialih debeline najmanj 3 cm.

Štokano

Je najbolj tipična kraška obdelava, ki da kraškemu kamnu rustikalni videz, skrije pomanjkljivosti in barvne variacije, poleg tega pa je proti drsna. Učinek je dosežen z uporabo kladiva za štokanje. Štokanje in nastala tekstura se razlikuje od grobo štokano do mikro štokano in zajema vse druge teksture vmes. To obdelavo se lahko izvede na materialu debeline najmanj 3 cm.

Grobo štokano

Je tipična kraška obdelava, ki da kraškemu kamnu rustikalni videz, skrije pomanjkljivosti in barvne variacije, poleg tega pa je proti drsna. Učinek je dosežen z uporabo kladiva za štokanje. Štokanje in nastala tekstura se razlikuje od grobo štokano do mikro štokano in zajema vse druge teksture vmes. To obdelavo se lahko izvede na materialu debeline najmanj 4 cm.

Žgano

Žganje je termični postopek, ustvarjen s kisikom in plinom. Končna obdelava nastane z izpostavljanjem površine izjemno vročemu plamenu, površina je takrat podvržena toplotnemu šoku. Ta postopek ustvari grobo in reliefno površino. Obdelava se lahko opravi na materialih debeline vsaj 3 cm.

Fino štokano

Je tipična kraška obdelava, ki da kraškemu kamnu rustikalni videz, skrije pomanjkljivosti in barvne variacije, poleg tega pa je proti drsna. Učinek je dosežen z uporabo kladiva za štokanje. Štokanje in nastala tekstura se razlikuje od grobo štokano do mikro štokano in zajema vse druge teksture vmes. To obdelavo se lahko izvede na materialu debeline najmanj 2 cm.

Mikro štokano

Je obdelava, ki da kraškemu kamnu rustikalni videz, skrije pomanjkljivosti in barvne variacije, poleg tega pa je proti drsna. Učinek je dosežen z uporabo kladiva za štokanje. Štokanje in nastala tekstura se razlikuje od grobo štokano do mikro štokano in zajema vse druge teksture vmes. To obdelavo se lahko izvede na materialu debeline najmanj 2 cm.

Ročno špičeno

Je ena tipičnih kraških obdelav, dosežena z ročnim udarcem po kamniti površini s koničastim orodjem in kladivom. Končni rezultat je izjemno očitna tekstura, ki prikazuje kontrastne barve. To obdelavo se lahko izvede na materialih debeline najmanj 4 cm.

Pridite naokrog.
Pišite nam.

Usposobljeni prodajalci in arhitekti bodo poskrbeli, da bodo vaše želje in sanje postale resničnost. Če potrebujete nasvet ali ponudbo, se lahko zglasite na sedežu podjetja ali izpolnite spletni obrazec.