Podjetje s tradicijo kot kamen, ki ga pridobivamo

Družba Marmor, Sežana d.d. se s kraškim kamnom ukvarja že od leta 1947. V lokalno okolje je vpeta z zahtevnimi projekti, poslovnimi sodelovanji ter skrajnim občutkom za naravo.

Smo eno izmed starejših kamnoseških podjetij v Sloveniji. S pridobivanjem in obdelavo kraškega naravnega kamna se ukvarjamo že od leta 1947. 75-letna tradicija omogoča povezovanje novega, modernega s spoštovanjem do tradicije, kulturne in naravne dediščine.

V lasti imamo štiri kamnolome (Lipica I, Lipica II, Doline, Kopriva), v katerih dela že potekajo, še tri lokacije pa so v različnih fazah raziskav ali odpiranja. V svojih kamnolomih pridobivamo kraški naravni kamen, poimenovan Lipica Unito, Lipica Fiorito, Repen in Kopriva, za katere imamo ekskluzivno pravico prodaje.

Lastna surovina nam omogoča delo neodvisno od globalnih trgov naravnega kamna, saj je le ta vedno na razpolago. Sama proizvodnja poteka na dveh lokacijah in sicer v Sežani in Lipici. Bližina kamnolomov in proizvodnih enot omogočata hiter in lokalen dostop do surovine.

Kamen iz naših kamnolomov in delavnic krasi številna pročelja hiš, ulice in trge tako po Sloveniji, kot v drugih evropskih mestih. Poznan in cenjen je tudi na Bližnjem in Daljnem vzhodu, Arabskem polotoku ter Ameriki.

Bogastvo naših kamnolomov vedno na dosegu rok

Z lastnimi kamnolomi zagotavljamo surovino neodvisno od globalnih trgov naravnega kamna.

Bližina kamnolomov in proizvodnih enot omogočata hiter in lokalen dostop do surovine.

Omogočamo razvoj kadrov

Verjamemo, da lahko vsak zaposlen pripomore k razvoju podjetja in da je vsak posameznik pomemben del mozaika naše uspešne zgodbe.

Osnovni podatki o podjetju

Ime Marmor, podjetje za pridobivanje in obdelavo naravnega kamna Sežana, d.d.
Naslov Partizanska cesta 73 A
Pošta in kraj Sežana, 6210 Sežana
TRR SI56 1010 0000 0017 843
Banka Intesa Sanpaolo d.d.
Davčna številka SI40342085
Matična številka 5090725000
Telefon +386 5 731 11 00
Elektronski naslov info@marmorsezana.com

Notranja prijava po ZZPri

Notranja prijava kršitve predpisa v delovnem okolju po Zakonu o zaščiti prijaviteljev.